Improvisator

Kenny’s liefde voor komisch acteren kwam vooral tot uiting in het improvisatietheater. In 2012 werd hij ingelijfd door de Belgische Improvisatie Liga uit Antwerpen, maar de drang was te groot om zijn eigen koers te varen: datzelfde jaar ontstond Compagnie Amai in Gent.

Dankzij vaste Gentse speellocaties in Bar Mirwaar en De Meubelfabriek in de Brugse Poort (een tijdelijke invulling van een oude fabriek), een uitgebreide spelersgroep, een energierijke speelstijl én frisse formats heeft het improgezelschap ondertussen een sterke reputatie en achterban.

Naast optredens in de heimat Gent speelt Compagnie Amai ook in het buitenland; op het Nederlands Theatersport Toernooi in Utrecht, in Hoopla Improv in London en tijdens het Edinburgh Fringe Festival in Schotland. Verder stond Kenny ook als speler op het podium in Barcelona en in Vietnam.

“Als improvisator ben je flexibel. Je bent tegelijk speler, schrijver, regisseur, monteur. Je beslist zelf waar en wanneer een scène begint en wanneer die eindigt. Op het moment zelf alles verzinnen werkt niet beklemmend maar net bevrijdend. Timing, humor, ontroering, soms groteske comedy… alles kan en mag; alles komt samen. Impro gaat over samenspel; op zoek gaan naar de beste, de grappigste, de mooiste scène… en soms gaat het ook gewoon over de grootste onzin op de knapste manier brengen. Impro is acteren op het scherpst van de snede.”